Marketing

Op deze manier pak je een goede SEO strategie aan

Meer en meer ondernemers zien de meerwaarde in van SEO voor het bedrijf. Ook al levert deze vorm van verkeer niet vanaf de eerste dag omzet op, op de lange termijn pluk je daar zeker de vruchten van. Dit is dan ook een erg intensief proces, waar je constant de focus op moet blijven houden. Maar hoe pak je nu een goede SEO strategie aan? We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet in dit artikel. 

1. Zorg er altijd voor dat alle teksten op de pagina’s van je website geoptimaliseerd zijn

Voordat je start met linkbuilding, is het belangrijk om je huidige website grondig te analyseren. Is bijvoorbeeld iedere website voorzien van een technisch kloppende SEO tekst? Zijn alle Meta Titles goed ingevuld? En heb je al gedacht aan de Meta Descriptions? Als deze basis goed staat, kun je pas echt aan de slag met jouw SEO strategie.

2. Ontdek waar kansen liggen voor je bedrijf op het gebied van zoekwoorden

Binnen iedere branche zijn er bepaalde zoekwoorden die het altijd erg goed doen. Er bestaan vandaag de dag verschillende tools die je in kunt zetten om een zoekwoorden onderzoek uit te voeren. Door te weten waar de kansen liggen, dus op welke zoekwoorden veel zoekvolume zit, kun je jouw SEO strategie concreet uit gaan werken. Het is een gouden regel dat je in de top 10 van Google moet scoren met deze zoekwoorden. Alleen op deze manier ga je impact zien op het gebied van het organische verkeer. 

3. Werk een uitgebreide linkbuilding planning uit voor je bedrijf

Om te kunnen scoren in de top 10 van Google, is het natuurlijk enorm belangrijk dat je een linkbuilding traject in gaat zetten. Dit vereist kennis, aandacht en je moet continu monitoren hoe je scoort met bepaalde zoekwoorden in zoekmachines. Werk een uitgebreide linkbuilding planning uit voor je bedrijf, met de focus op zoekwoorden waar je graag impact mee wil maken voor jouw onderneming. Hierdoor weet je altijd waar de aandacht op moet worden gericht. 

4. Zorg voor kwalitatief goede blogs op externe websites met links die leiden naar jouw website

Het is onwijs belangrijk dat je kwalitatief goede links gaat vergaren. Dit betekent dat er blogs worden geplaatst op externe websites met links die leiden naar jouw website. Een gratis tool, zoals MOZ, kun je gebruiken om de autoriteit van een externe website te checken. Kwalitatief goed externe website vragen over het algemeen meer voor het plaatsen van een blog, maar je maakt hier sneller impact mee vergeleken met een externe website met een lage autoriteit.

Comments are closed.