Informatie

Waarom kan een stabureau op kantoor een verschil maken voor je gezondheid?

Alleen al door kleine veranderingen in je dagelijkse routine aan te brengen, kan je een verschil maken op kantoor. Zit-sta bureaus, stabureaus, verstelbare stabureaus, hoe je ze ook wilt noemen, kunnen je gezondheid op zoveel verschillende manieren ten goede komen.

Naast het verlagen van het risico op hartaandoeningen en de bloedsuikerspiegel, zijn hier nog een paar redenen om uit te kijken naar een goedkoop stabureau in een van de vele warenhuizen.

Verhoogt de productiviteit

Een van de meest indrukwekkende voordelen van stabureaus in een kantoor is dat ze de algehele werkprestaties en het moreel kunnen verbeteren. Kleine veranderingen, zoals wekelijkse staande vergaderingen, zullen een betere algemene kantoorcultuur aanmoedigen en kameraadschap onder collega’s bevorderen.

Met name ergonomische ontwerpen kunnen de productiviteit van gebruikers helpen verbeteren. Net als bij een gewone desktop met bijbehorend toetsenbord en muis, stelt een stabureau gebruikers nog steeds in staat hun werk te doen, maar dan efficiënter met meer focus en mentale alertheid.

Vermindert lage rugpijn

Onderzoek toont aan dat ongeveer 80% van de volwassenen in het personeelsbestand minstens één keer in hun leven rug- en nekpijn ervaart als ze langdurig zitten. Omdat rugpijn een veel voorkomende klacht is van zittende kantoormedewerkers, willen veel mensen weten of een stabureau helpt bij de pijn. Het antwoord is ja! Het gebruik van in hoogte verstelbare zit-sta bureaus vermindert rugpijn bij kantoormedewerkers met 54%.

Helpt bij afvallen

Gewichtstoename wordt vaak veroorzaakt door ongezond eten en/of te veel eten. Een andere oorzaak van obesitas en overmatige gewichtstoename is echter een zittend leven leiden. Sedentair leven betekent niet noodzakelijkerwijs dat je bankplakker bent. Het kan ook betekenen dat je meer tijd zittend op het werk doorbrengt en daarbij geen fysieke activiteit doet om de immobiliteit te compenseren. Een voordeel van een stabureau gebruiken, is dat het beweging stimuleert. Studies tonen aan dat het gebruik van een stabureau de BMI van zowel volwassenen als kinderen kan verlagen.

Een steunpilaar van gewichtsverlies is om minder calorieën binnen te krijgen dan je verbrandt. Hoewel het misschien eenvoudig klinkt, verbrand je al staand ​​meer calorieën dan zittend. Door een stabureau te gebruiken, verbrand je natuurlijk meer calorieën en verklein je het risico op obesitas. Combineer dat met een redelijk dieet en regelmatige lichaamsbeweging en je bent op de goede weg naar een gezonder lichaam.

Vermindert het risico op sommige vormen van kanker

Sommige vormen van kanker zijn gekoppeld aan een zittende levensstijl, zoals darm- en borstkanker. Hoewel er geen directe oorzaak is voor vaker staan ​​en het voorkomen van kanker, weten we zeker dat een actieve, gezonde levensstijl een betere algehele gezondheid bevordert. Het kan geen kwaad om de gezonde gewoonte aan te kweken om vaker te staan, vooral als je genetica je vatbaar maakt voor kanker.

Comments are closed.