Kleding

Hoe kies je snel kleding om mee te nemen op reis?

Ga je op een korte zakelijke trip, of heb je een vakantie geboekt? We geven je wat handige tips om snel een mini-selectie uit je kledingkast in te pakken, waar je eindeloos mee kunt variëren tijdens jouw reis. Zo neem je nooit teveel kleding mee en heb je alles bij je om voor iedere dag een leuke comfortabele outfit aan te trekken.

Wat doet het weer?

Ben je tijdens jouw vakantie of werkreis vooral buiten of binnen? Hoe ziet het weerbericht eruit voor de periode waarin je op reis gaat? Ga je actief bezig (denk aan wandelen, zwemmen of fietsen) of ga je vooral ontspannen op het strand en sporten? Stem je kledingkeuze af op de lokale weerberichten en kies bij warm weer vooral voor kleding van natuurlijke materialen, zoals linnen, katoen of kreukvrije natuurlijke stoffen.

Je basis outfits

Hoeveel dagen ga je op reis? Ben je bijvoorbeeld zes dagen weg, dan deel je het aantal dagen waarvoor je een outfit nodig hebt door twee. Zo kom je op het aantal basis-broeken/ leggings of rokjes die je nodig hebt. Kies in dit geval twee makkelijke broeken die (bij warm weer) luchtig dragen en niet te strak zijn. Voeg hieraan 1 rok en een jurkje toe (als je die graag draagt), eventueel met een prettige kort broekje die schuren van de bovenbenen tegengaat.

Welke tops neem je mee?

Aan deze basisstukken voeg je 3 tops toe; een fijne langere linnen blouse die je ook met een riem of ketting aan kunt kleden, een mooi T-shirt met een bijzondere hals of mooie korte mouwtjes, een topje voor in de zon of een midi-shirt. Pak een klein tubetje handwasmiddel van de drogist in, waarmee je (als je pizza op je shirt belandt) snel even een handwasje kunt doen.

Kies voor kleuren die onderling makkelijk te combineren zijn. Dit wordt nog makkelijker als je de onderstukken kiest in neutrale kleuren als bruin, zwart, donkerblauw of grijs.

Met een paar fijn dragende sneakers in een neutrale kleur en leuke ballerina’s en slippers ben je klaar! Gooi wat oorbellen, een ketting en een zonnebril in een klein zakje in je koffer en rol de bovenstukken en onderstukken samen in een rol. Zo vraagt je kleding weinig ruimte in je koffer en kreukt alles minder snel.

Ondergoed en extra’s meenemen

Denk aan een of twee bikini’s of badpakken, ondergoed en spullen voor onverwacht menstrueren op vakantie. Deodorant, zonnebrandcrème en huidverzorging met een goede Uv-bescherming in kleine reispotjes zijn een must. Een paar pleistertjes, een stripje paracetamol en een haarborstel, klaar!

Tip; neem een kleine handtas of een neutrale crossbody tas mee, die je bij elke outfit kunt dragen, waarin je zonnebril, telefoon en UV-creme passen!

Comments are closed.