Kleding

Met deze kledingitems voel je je in echte Parisienne!

Parijs: de stad van de liefde, maar ook van de mode! Hier vind je de mooiste vintage items voor een prikkie, maar ook nieuwe, designer items waar je een bank voor moet overvallen zo duur zijn ze. Gelukkig kan je zelf bepalen wat jouw budget is, en naar welke winkels je gaat. De winkels in Galerie de Lafeyette zijn bijvoorbeeld stervensduur, maar er zijn ook kringloopwinkels waar echte pareltjes hangen voor een prikkie. De hamvraag is echter, welke kledingitems en printjes zijn kenmerkend voor een Parisienne? Deze stijl wordt hieronder uitvoerig beschreven zodat jij je een duidelijk beeld van deze kledingstijl kan vormen, en gemakkelijk items kan shoppen in deze nieuwe stijl. Voel jij je straks een echte Parisienne op straat?

Strepen: de print voor in Parijs

Parisiennes zijn modebewuste dames die weten welke items ze flatteren en welke items ze maar beter in de winkels kunnen laten liggen. Ze zijn zich bewust van hun lichaamsbouw en van hun plus- en minpunten. Het is heel handig als je je lichaam goed kent, zeker bij het shoppen van nieuwe kleding. Zo kan je van tevoren al een selectie maken van kleding en hoef je niet uren in een paskamer te staan in vreselijk licht, waar je spontaan een minderwaardigheidscomplex van krijgt. Gelukkig is een streepjesprint het eerste aspect van de Parisienne-stijl. Streepjes staan bij iedere lichaamsvorm mooi, je hoeft dus geen rekening te houden met jouw lichaamsbouw en huidskleur om te bepalen of deze print bij jou past. Horizontale of verticale strepen, zwart-wit of in kleur: de keus is aan jou!

Een nette pantalon

Een dames pantalon is niet meer enkel voor formele situaties: je kan deze ook naar een concert of op straat dragen. De meeste mensen denken dat een pantalon vooral voor kantoor geschikt is, maar je kan deze ook gewoon dragen. De broek staat stijlvol, en je lijkt gelijk een stuk volwassener en serieuzer. Als vrouw durf je op je strepen te staan met zo’n broek aan. En, niet onbelangrijk, een pantalon zit onwijs comfortabel. Het is eigenlijk een soort veredelde joggingbroek. Heerlijk!

Een ruig leren bikerjacket

Een stoer dames bikerjacket is een onmisbaar item voor de dagen waarop jij je een echte femme fatale voelt. Ook Parisiennes hebben zo’n jacket in de kast hangen voor zulke dagen, ze combineren het vaak met een boyfriend jeans. Zo’n jacket geeft je outfit gelijk wat meer flair. Een echte boost voor een saaie outfit, dus als je geen inspiratie hebt: kies een basic outfit en gooi er zo’n robuust jacket overheen, dan heb je een compleet plaatje te pakken. Ook handig om in laagjes te werken: in de ochtend kan het nog fris zijn op straat, terwijl het in de middag flink warm is. Zo’n jacket heb je binnen een handomdraai uit. Handig!

Comments are closed.