Technologie

Een slimme slaapkamer

Slimme technologie maakt het dagelijks leven heel wat eenvoudiger. Tegenwoordig worden er daarom ook steeds meer slimme gadgets in de slaapkamer geïnstalleerd. Dit zorgt voor heel wat comfort en ook je nachtrust zal zo aanzienlijk verbeteren. Slimme slaapkamers zijn dan ook aan een echte opmars bezig en binnen een paar jaar zal dit waarschijnlijk de nieuwe standaard worden.

Open je gordijnen vanuit je bed

Slimme gordijnen geven je een ontzettend luxueus gevoel. Deze gordijnen kan je op afstand openen en weer dicht doen. Ideaal als je ´’s ochtends graag even in je bed blijft liggen, terwijl je van de ochtendzon profiteert. Ook als je op vakantie bent, kan je van deze functie gebruik maken. Je kan de applicatie overal gebruiken en op deze manier weet niemand dat je er eigenlijk niet bent. Tegenwoordig bestaan er ook automatisch rolgordijnen. Deze modellen bestuur je met een afstandsbediening of via een speciale app.

Automatische lampen

Als je nog een stapje verder wil gaan, kan je voor slimme lampen kiezen. Tegenwoordig bestaan er verschillende lampen die op afstand te bedienen zijn. De nieuwste modellen passen zich zelfs aan je bioritme aan. Ze zorgen ervoor dat je met een intiem lichtje gaat slapen en dat je met een natuurlijke schijn wakker wordt. Je kan ook kiezen voor lampen die je met je stem kan bedienen of lampen met een bewegingsdetector. Zeker als je kleine kinderen hebt of als je ’s nachts vaak naar het toilet moet, is deze optie erg aantrekkelijk. Bovendien beschikken deze lampen over verschillende instellingen, waardoor je de sensoren overdag kan uitschakelen.

Een bed met slimme technologieën

Slimme bedden zijn tegenwoordig aan een opmars bezig. Een slim bed is een bed met bepaalde moderne snufjes die de nachtrust bevorderen. Zo kan je kiezen voor een bed met sensoren die snurkende mensen herkent. Zodra je partner begint te snurken, zal het bed het hoofdeinde een beetje omhoog zetten of de persoon in kwestie een zetje geven. Verder bestaan er ook bedden die de temperatuur of de hardheid van de matras automatisch regelen. In de bedden zitten bepaalde sensoren die meten hoe je slaapt en de temperatuur en de stevigheid van de matras vervolgens op basis van deze informatie aanpassen.

Een slimme ochtendroutine

Dankzij de allernieuwste ontwikkelingen kan je alle elektrische apparaten aan een smart systeem verbinden. Je kiest zelf met welk commando je het systeem bedient. Door ´s morgens bijvoorbeeld luid ´goeiemorgen´ te roepen, gaan de gordijnen automatisch open en springen de lichten aan. De meest revolutionaire technologieën laten het koffiezetapparaat zelfs in werking treden en laten de radio aanspringen. Dit systeem kan je trouwens ook gebruiken om alle apparaten weer uit te schakelen voor je gaat slapen of als je het huis uitgaat.

Comments are closed.