Tips & Trucs

Geld uitsparen door wat vaker om te fietsen

Het zijn dure tijden, maar ook in andere periodes is het altijd fijn om wat geld uit te sparen. Dit doe je tevens door meer aandacht te besteden aan je min of meer onopgemerkte uitgavepatroon: de impulsaankopen die je tussen neus en lippen door doet en die niet op je financiële planning staan. Gelukkig zijn er in Nederland veel warenhuizen met aantrekkelijke (bulk)aanbiedingen. Het is de kunst om je hierin te verdiepen en wat vaker om te fietsen.

Fietsen in plaats van in de auto duiken

Dat fietsen op zich spaart natuurlijk al geld uit, en je krijgt ook wat beweging. Derde voordeel: je hoeft niet uren te zoeken naar een parkeerplekje, je bent doorgaans niet de enige die op koopjes jaagt. Wil je een grote voorraad inslaan, dan is de auto wel aan te raden. Of de bakfiets, want daar hebben we er in Nederland ook veel van. Maar vergeet niet dat je bij de warenhuizen vaak online kunt bestellen. Hou daarbij wel de bezorgkosten in de smiezen.

Folders? Ja graag!

Vanzelfsprekend zijn de aanbiedingenfolders online op te zoeken, maar dat vergeet je minder snel als je de ontsierende NEE-sticker van je brievenbus afpulkt en je er wekelijks op papier aan herinnerd wordt wat er allemaal aan aanbiedingen te scoren valt. Nog steeds is huis-aan-huisreclame een gangbare manier om kopers op de hoogte te stellen van aantrekkelijke prijzen en artikelen. En het is best leuk om er even doorheen te bladeren en een lijstje te maken. Zo voorkom je dat je alles te duur bij één winkel koopt.

Hebbedingetjes

Je kent de namen van de goedkope warenhuizen in Nederland wel, en anders zie je ze vanzelf in je brievenbus verschijnen. Naast de spullen die je echt nodig hebt tref je in die warenhuizen veel hebbedingetjes aan. Leuke decoratieve of juist handige spulletjes die van je strooptocht langs deze winkels een echt uitje maken. Niet zelden is er trouwens geen sprake van omfietsen en liggen al deze filialen dichtbij elkaar. Denk aan Maxis Muiden, naast de A1 bij Amsterdam.

Dagje goedkoop shoppen

Behalve Maxis zijn er overal in Nederland wel plekken waar goedkope warenhuizenketens geconcentreerd zijn. Maak er een leuk dagje van! Je spaart genoeg geld uit om tussendoor gezellig een kop koffie met een appelpunt te nuttigen. Het is wel de kunst om geen overbodige spullen aan te schaffen. Zolders, schuren en kelders staan immers vaak vol met impulsaankopen die nooit aangeraakt zijn. Maar om straks wat centen over te houden, is zo nu en dan een ritje naar dit soort winkelcentra aan te raden.

Comments are closed.