Tips & Trucs

Met deze tips en trucs doe jij nooit meer een miskoop in de toekomst!

De meeste dames zijn dol op winkelen. Eventjes met je beste vriendin de stad in om een nieuwe jurk voor die belangrijke presentatie te kopen, of gezellig een terrasje pakken onder het genot van een ijskoud glas wijn en een grote portie bitterballen: geld moet rollen! Het bezoeken van winkels en het afstruinen van boetiekjes is voor veel vrouwen een ware droom die uitkomt. Ze vinden het fantastisch om lekker tussen de kleerhangers te duiken en in de paskamers nieuwe kledingstukken aan te trekken, om deze vervolgens trots aan hun vriendin te showen. Tegenwoordig is de shopcultuur helemaal op zijn top. De meeste mensen durven weer meer geld uit te geven, en dat is duidelijk te merken in fysieke winkels. Niets is zo leuk om de voorpret van het shoppen te hebben en om vervolgens thuis te komen met een ware eyecatcher. Maar, dit betekent ook dat er veel meer miskopen worden gedaan dan voorheen (als je meer winkelt is de kans op miskopen simpelweg ook groter). Hieronder staan daarom een paar tips om miskopen te voorkomen, aangezien dit enorm zonde is. Zo houd je wellicht meer geld over dat je aan dingen kan spenderen waar je echt blij van wordt!

Bij twijfel: niet doen

Als je twijfels hebt over een bepaalde aankoop, dan kan je er beter voor kiezen om van de aankoop af te zien. Hoe pijnlijk ook, maar als je twijfelt ga je dat kledingstuk waarschijnlijk niet aantrekken. Je voelt je er niet comfortabel in. Als je je er mooi in zou voelen, dan zou je veel minder twijfelen. De stof is wellicht niet zacht genoeg, of de kwaliteit laat te wensen over. Er zijn veel redenen waarom een bepaald kledingstuk niet aan jouw wensen en verwachtingen voldoet. Die twijfels hebben niet altijd dezelfde oorzaak, maar zouden wel altijd hetzelfde gevolg moet hebben: niet kopen.

Maak van tevoren een lijstje

Veel vrouwen laten zich veel te veel verleiden door de sale. De uitverkoop is een manier waardoor vrouwen getriggerd worden meer geld uit te geven dan dat ze op voorhand in hun hoofd hadden. Het is daarom handig om van tevoren goed te bedenken wat je precies nodig hebt, zodat je niet onnodig geld gaat uitgeven aan dingen die je eigenlijk helemaal niet kan gebruiken. Jouw kledingkast heeft immers niet oneindig veel ruimte, dus je moet keuzes maken. Maak een lijstje op je telefoon of maak een papieren lijstje en neem dit mee op je volgende shoptrip. Elke keer als je een kledingstuk in je handen hebt om de paskamer mee in te duiken, kijk dan of het kledingstuk op je lijstje staat. Zo ja, dan mag je het passen, zo nee, dan is het beter om hem terug te leggen in de winkel.

Comments are closed.