Trends

7 x Trend of cliché: welke van deze items heb jij in je interieur?

Er zijn altijd wel attributen die iedereen in zijn woning heeft staan, dit is het gevolg van slimme marketing. Niks mis mee natuurlijk, tenzij je meer van unieke items houdt. Waardeoordelen daargelaten: welke van deze zeven items heb jij? En zijn ze eigenlijk praktisch?

1. Teksten

Opeens gingen we borden met teksten ophangen. Van een simpel ‘LOVE’ tot complete, goedbedoelde huisreglementen. Niet zelden zijn het witte, steigerhouten borden met teksten die je ook zelf wel had kunnen verzinnen. Is het geen houten bord, dan wel een exemplaar waarbij je de letters kunt verwisselen. Sommigen kalken gewoon in koeienletters ‘GOOD NIGHT’ op de slaapkamermuur.

2. De joekel van een staande lamp

Een filmsetlamp, of andere joekel van een staande lamp, kwam in de mode toen het woord industrieel opeens opdook in het vocabulaire van het stilisten-gilde. Het zijn echte blikvangers, maar soms ook onhandig omdat ze best veel ruimte in beslag nemen. Ook boven de tafel hangen metalen lampen die qua doorsnee doen denken aan de beweegbare schijnwerpers waarmee grensposten en gevangenismuren bewaakt worden

3. Dekentje of schapenvachtje

Op onze driezitter ligt een fleece-dekentje of schapenvachtje. Maar, zou een bekende filosoof-voetballer zeggen: da’s logisch. Zeker zo’n dekentje is heerlijk om onder te kruipen tijdens het tv kijken. Omndat we dat elke avond doen, blijft het op de bank liggen. Het schapenvachtje is te klein, dus geldt als onverklaarbaar accessoire.

4. De loungebank van pallets in de tuin

Buiten gaan de trends gewoon verder. Wie heeft er geen loungebank van op elkaar gestapelde pallets? Dit is helemaal deze eeuw, want deze zitgelegenheid is duurzaam, goedkoop, praktisch en comfortabel in alle seizoenen.

5. De drie componenten-salontafel

De huidige salontafel bestaat uit drie componenten, een soort krukjes die in hoogte verschillen. Geen idee waar het idee vandaan komt, en geen idee wanneer het weer verdwijnt. Je kunt er je voeten moeilijk op kwijt. Al is menig bank zo comfortabel dat dat vaak niet hoeft.

6. Zwarte muren en keukens

Ook interessant: de zwarte wand. Niet zo vrolijk, zou je zeggen, maar het is toch een trend. Net als de geheel zwarte keuken. Apart, want zwart neemt veel lichtinval weg en geeft dus niet echt een ruimtelijk gevoel.

7. De hotelkamer-achtige slaapkamer

Menig stel heeft een ietwat onpersoonlijke slaapkamer omdat deze meer aan een hotelkamer doet denken. Op het tweepersoonsbed staat een rij kussens die bijkans tot aan het voeteneind reikt. Niet handig bij het opmaken, wel stijlvol en koninklijk.

Comments are closed.